2011 m. liepos 1 d., penktadienis

“Bitės žmogui“ komanda

Birželio 22 – 23 dienomis Zarasų rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje du neformalaus ugdymo mokymų vadovai  Aleksejus Žaltkovski ir Aidas Vagonis dešimčiai paauglių iš Antalieptės vedė komandos formavimo užsiėmimus. Kaip kad mokymų metu teigė bitininkas Saulius: “Bitininkai yra bičiuliai, neretai artimesni net ir už gimines”. Taigi dvi dienas trukę užsiėmimai bei atotrūkis nuo kasdienybės ir rutinos turėjo susidoroti su iššūkiu - padėti suformuoti jaunųjų bitininkų komandą, įveiksiančią bet kokias kliūtis, tykančias ateityje.
Iš pradžių į mokymus atvykę projekto dalyviai buvo nusiteikę ganai skeptiškai, tačiau keli energingi ir nuotaikingi užsiėmimai greitai “pralaužė ledus”. Suintriguoti iš pažiūros keistų užduočių, jaunieji bitininkai vis suko galvas ne tik ieškodami atsakymų į užsiėmimų metu pateiktus klausimus, bet ir bandydami suprasti, kaip šie žaidimai jiems padės geriau prižiūrėti bites?
Mokymų dalyviai mėgina susidoroti su užduotimi - išlaikyti
sveiką kiaušinį ore bent 3 sekundes
Mokymų dalyviai "pozuoja" bendrai nuotraukai
 Pasak Aleksejaus Žaltkovski: “Dažnai mes net nesusimąstome kaip vienas ar kitas įvykis gali pakeisti mūsų gyvenimą. Būtent todėl įvykę mokymai buvo skirti suvokti projekto teikiamas galimybes dalyvių gyvenimams. Kartais paprastas pasvajojimas, kokio gyvenimo noriu ar norėčiau, padeda geriau išnaudoti turimas galimybes. Esu tikras, kad bus dalyvių, kuriems šis projektas bus kertinis akmuo kuriant norimą gyvenimą.” Matyt todėl siekdami didelio tikslo, nesiimame pirmiausia didelių darbų, o tiesiog susėdame, susipažįstame, pasidaliname lūkesčiais, kalbamės, planuojame...
Susidraugavę, besišypsantys, ryžtingai nusiteikę jauni žmonės laikantys vienas kitą komandos nariais ir jaučiantys atsakomybę ne tik už save, bet ir už savo bičiulius, savo aplinką, savo avilius ir bites - toks buvo šių pirmųjų, dvi dienas trukusių komandos formavimo mokymų tikslas. Galime drąsiai teigti, jog šis tikslas - pasiektas. Džiaugiamės ir laukiame tolesnių projekto “Bitė Žmogui” dalyvių nuotykių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą